Al onze docenten zijn professioneel bezig met hun instrument en hebben allen een professionele opleiding gevolgd. Doordat alle docenten expert zijn in hun vakgebied, bieden zij perfecte begeleiding. Als leerling bij Muziekcentrum 'De Speeldoos' in Heerenveen mag je altijd individuele aandacht verwachten. Wij vinden jouw persoonlijke muzikale ontwikkeling erg belangrijk en nemen hier dan ook de tijd voor. Onderstaand kun je alvast online kennismaken met onze docenten, maar zij willen jou ook graag ontmoeten! Plan een saxofoonles, vioolles, keyboardles of andere muziekles bij Muziekcentrum 'De Speeldoos' in Heerenveen.
Piano-, keyboard- en orgelles
Fedde Tuinstra
Hij is de eigenaar van Muziekcentrum 'De Speeldoos' te Heerenveen. Fedde heeft gestudeerd aan de conservatoria te Groningen en daarna te Arnhem. In Groningen heeft hij piano gestudeerd. Hij is afgestudeerd voor orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema en voor kerkmuziek bij o.a. Bert Matter en Gijs van Schoonhoven. Daarna heeft hij nog orgel gestudeerd bij Stef Tuinstra aan de Noord Nederlandse Orgel Academie te Groningen.
Momenteel is hij werkzaam in Heerenveen en Wolvega als organist, pianist, muziekleraar en dirigent. Ook is hij vaste repetitor/pianist van de COV’s te Steenwijk en Heerenveen en sinds 2006 van het Toonkunstkoor Heerenveen. Hij heeft meegewerkt aan diverse grote uitvoeringen van deze koren.
Gitaarles (zowel akoestisch als elektrisch)
Hanno de Vries
Hallo! Ik ben Hanno de Vries en ik geef gitaarles bij Muziekcentrum ‘De Speeldoos’. Op 8-jarige leeftijd ben ik begonnen met gitaarspelen. Na school gelijk mijn gitaar pakken en fanatiek mijn lessen oefenen. Hier groeide mijn passie voor muziek. Vanuit de muziekschool werd bandcoaching aangeboden. Te gek om samen in een band muziek te maken! Dit was het begin als muzikant. Mijn muzikale passie groeide en ook de wens om anderen net zo enthousiast te maken. Ik begon nadat ik mijn opleiding elektrotechniek had afgerond aan een nieuwe opleiding: D'Drive, Podiumkunsten, Productie & Events. Wat is er nou mooier dan op school muziek maken! Ik was verkocht, dit is het! Tijdens mijn opleiding ben ik gestart met gitaarles geven bij leerlingen thuis. Fantastisch om te zien dat een leerling vanuit het niks steeds beter wordt en dat ik op deze manier mijn passie kan delen. Dit smaakt naar meer. In 2008 heb ik mijn opleiding afgerond en ben ik als freelance gitaarleraar begonnen. Bij verschillende bedrijven heb ik ervaring op mogen doen als gitarist, leraar, sessiemuzikant, songwriter en het geven van bandcoaching.
Gitaarles (zowel akoestisch als electrisch)
Jan Calf
Deep Purple-fan Jan Calf begon op zijn twaalfde met een kindergitaartje. Dankzij een vriendje leerde hij er wat melodieën op spelen. Na een paar jaar stapte Jan naar de muziekschool, waar hij vanaf 1980 les krijgt van de kleurrijke Doeke Dokter. Jan geeft inmiddels al meer dan twintig jaar les bij kunstencentrum Atrium. Naast gitaardocent is Jan daar nauw betrokken bij het vak Muziekexpressie, bedoeld voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Verder geeft hij les bij Seewyn. Sinds september 2023 geeft hij ook gitaarles bij Muziekcentrum 'De Speeldoos'. Hij kan alle leeftijden goed leren gitaarspelen.
Vioolles
Klaas Venema
In mijn les staat het plezier voorop en hebben leerlingen een grote stem in de keuze van de muziek. Maar er wordt ook veel aandacht gegeven aan techniek en een juiste speelhouding, omdat het moeilijk is een verkeerde houding later weer af te leren. Ook is er aandacht voor de muziektheorie, omdat enige kennis daarvan onontbeerlijk is voor het leren spelen van een muziek-instrument. Dit uiteraard aangepast aan leeftijd en interesse. De mogelijkheid om samen te spelen is er in duoles of ensemble. Verschillende leerlingen van mij spelen in
jeugdorkesten of in een schoolorkest. Een enkele is toegelaten tot het conservatorium. Vioolspelen is een investering in jezelf. Je bevordert je concentratie en doorzettingsvermogen. Je leert genieten van muziek en bijvoorbeeld als je een uitvoering hebt, leer je ook hoe je jezelf kunt presenteren, wat weer goed is voor je zelfvertrouwen.
Kortom: vioolspelen is gewoon ontzettend leuk !!
Saxofoonles
Marcus Rook
Afkomstig uit Sydney, Australië, behaalde Marcus zijn bachelor's degree aan het Sydney Conservatorium of Music onder leiding van Dr. Michael Duke. Gedurende deze tijd trad Marcus op met de Sydney Conservatorium Wind Symphony, Saxophone Orchestra en in het 'Deciding Saxophone Quartet', terwijl hij een reputatie opbouwde als een zeer effectieve en veelgevraagde docent. Na het ontvangen van een Hanze Music Scholarship, voltooide Marcus zijn master's degree met onderscheiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij studeerde onder de gerenommeerde saxofonist Femke IJlstra (Syrene Quartet, Aurelia Quartet). Als lid van het 'Kilig Saxophone Quartet' bereikte hij de finale van het Grachtenfestival. Hij heeft ook opgetreden tijdens lessen en masterclasses van prominente saxofonisten zoals Arno Bornkamp, Ties Mellema, Niels Bijl, Clifford Leaman, Christoph Enzel, Joshua Hyde, Eva Van Grinsven en Lars Niederstrasser. Marcus is een veelzijdig musicus en een gepassioneerd pleitbezorger voor de saxofoon. Zijn belangrijkste muzikale doel is het promoten van de expressieve en technische mogelijkheden van de saxofoon door middel van kamermuziek, educatie, samenwerking met componisten en het componeren van nieuwe repertoire. Marcus Rook vervangt in eerste instantie de saxofoonlessen voor Ilse Hallema.